Приветствую Вас Гість | RSS Головна | Регистрация | Вхід
Меню сайта

Наше опитування
Найсильніша область по шашкам?
Всього відповідей: 460

Головна » 2010 » Січень » 5 » Чемпіонат України з шашок-64...і так далі...
Чемпіонат України з шашок-64...і так далі...
20:52
Розумію безперспективність вступати в дискусію стосовно організаційного рівня проведення ЧУ-64 бо якось розібратися би в області спочатку та і даних в мене по ситуації в Україні "документальних" немає. Так що адресую своє бачення в першу чергу шашкістам з Івано-Франківської області.

 Цитата Анатолія Панченка:

Выдвинули такое предложение Яценко. Было бы более дешевле и комфортнее проживание и питание тоже было б хорошее и недоезда б такого б не было. Так он начал ставить условия о оплате финалистам приёма и призы тоже и что в Чернигове с лёгкостью находят для этих целей 30000-50000 грн. Смешно! И где этот Чернигов? Ну и что далее?В Белой Церкве это всё было?
Также я хотел взять по "100" быстрые и блиц. Так он тоже говорит о 25 тыс. грн призов. И ещё в придачу финал тот же. И что мы наблюдали в Харькове?
Какие улучшения?! Что-ты! Тут хотя бы была честность и прозрачность в работе федерации! Решения принимаются смешные, идущие в разрез не то что с законом, а и здравым смыслом, но выгодные определённым лицам. И самое главное, ничего не добиться, ни до кого не достучаться!
Самое плохое, что молчат, никто не пытается поднимать вопросы о проблемах. Я думаю времена альтернативной федерации вернутся!И было бы, наверно, неплохо.
Подытожив всё можно повториться: "Далі прірва"!


Пропозиція була щодо проведенна ЧУ-64 в Дніпропетровську чи Дніпродзержинську. В результаті в Білій Церкві в фіналі грали серед чоловіків -7 учасників, серед жінок- 4. Маловато буде і напевне по здоровій логіці мають бути запасні якісь, мали би у кожного учасника хоча би за місяць до початку чемпіоната запитатися - будеш грати? Якщо ні то шукати інших - по рейтингу, по підсумку Кубку та півфіналів. А так вийшла ситуація, коли такий шанс для популяризації шашок як ЧУ просто не використали. І, якщо говорити в психологічному плані, то це є великим ударом для шашкістів. Не тільки для шашкістів високого класу, які вже звикли до подібного ставлення, але й для підростаючих шашкістів. Якщо дитина реально вчиться грати в шашки і бачить, що там на вершині (де вона б хотіла бути) фактично нічого немає, то вона піде в інші види спорту , а це є недопустимо.

Далі по призах. Уже склалася практика на Україні, що призів немає. Наскільки це правильно? В мене думка з цього приводу така: за кожну якісно -виконану роботу людина повинна отримувати зарплатню. От наприклад міська федерація при проведенні турнірів завжди намагається забезпечити призовий фонд хоча б якийсь. Я розумію, що наприклад 200 грн. за 1 місце це не гроші ,але людина відчуває, що те, що вона робить комусь потрібне і воно має хоча б якийсь еквівалент. Зрозуміло , що в Україні хоча б в 10-20 разів призи відповідно мають бути більшими, бо в іншому випадку ми втратимо професіоналів, які віддають велику частину свого часу шашкам. Я не можу судити про ефективність політики федерації в цьому напрямку, але в Європі наприклад першим критерієм при виборі Президента є його вміння працювати зі спонсорами і чого він добився у фінансовому плані сам . Чи є у нас такі - не знаю, але це головним має бути критерієм. Чим нижчу ми будемо ставити планку тим нижче вона буде опускатися...

Далі... Стосовно дискусії Панченко-Чижевська. реально вона зводиться до повторення одного і того ж самого уже 10 постів. І є безперспективною, тому що дискусія ведеться не з тим адресатом ,а цей адресат нічого не знає по ситуації , або робить такий вигляд. Була така фраза: для друзей все-для врагов закон (Франко здається, але не Іван, а іспанський диктатор). Так от я постійно в житті стикаюся зі схожим, коли ставляться подвійні стандарти, коли люди самі не дотримуються формальностей, а потім їх же від когось вимагають. Було би це слово Панченко Анатолія проти слова Президента, можливо б і не повірив, але наскільки це я зрозумів про це знають Уріх, Ільницький ,Губарев і їм не повірити неможливо.  Ну і практика у нас якась така склалася, мол ви говоріть про мене погано, а я буду гордо стояти в стороні. Це ж не є правильно...По перше ,якщо на людину не реагують - це неповага до неї, по друге ,якщо вже створений сайт ФШУ, то потрібно використовувати це з користю для всіх, тобто, щоб президент хоча б раз в місяць давав відповіді на конкретні запитання через сайт, а то знову буде така ситуація : писав лист...не писав...Це називається -гласність і відкритість і якби це було, то я впевнений, що не було би цих суперечок, а так маємо штучно створений туман і якісь недоговорки.
Отож, як вихід з ситуації, я би бачив створення теми на сайті ФШУ і там писати ще до проведення ЧУ : я пропонує провести там і там, готовий виділити скільки то , з Президентом говорив. Це виглядає смішно і при нормальних відносинах звичайно такі речі вирішуються по телефону, але  коли немає взаєморозуміння то і офіційні листи не допоможуть.

Здається все...розумію, що хтось прочитає і скаже, що в мене немає досвіду організаційного і я не в курсі "розкладів" в Україні. Я цього не заперечую, але така штука, як логіка здорова і вона підходить до будь-яких взаємовідносин між людьми.

Вітенко М.


Просмотров: 1231 | Добавил: shashki-if | Рейтинг: 5.0/2 |
Всего комментариев: 1
1 PAPA_ROMA  
0
Ти правий, Микола! І пропозиція цікава та своєчасна. Бажаю тобі оптимізму. biggrin

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вхід ]
Форма Вхіда

Календар новин
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзі сайту
ЗАПОРОЖСКАЯ ФЕДЕРАЦИЯ ШАШЕК
Шашки в Україні
Федерация шашек Днепропетровской области Шашки на Слобажанщине

Статистика


Copyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz
Каталог веб ресурсів Прикарпаття